Bilder fra
Aberystwyth
Fag/emner:
Til sammen tok jeg 25 studiepoeng ved Aberystwyth University. Jeg opplevde dette som en passelig arbeidsmengde, spesielt siden jeg tok masterforberedende fag hjemme på Ås i tillegg. Emnene jeg tok var en blanding av geografifag (emnekode: GS) og fag fra en master i klimaendringer (emnekode: EAM). Jeg syntes at klimaendringsfaget var mest interessant, men det var også nyttig å lære mer GIS.
Det var ingen eksamen i noen av fagene, kun innleveringer og en kort presentasjon. Arbeidsmengden var veldig grei, og det var mulig å ta fri i helgene og mye av påskeferien. Det var heller ingen lekser undervegs og lite forelesninger, og derfor mulig å disponere tiden som en selv ønsket.
Emneliste:
- EAM4520: Managing Environmental Change in Practice (10 studiepoeng)
- GS33720: People, Climate and Environment: a Palaeoenvironmental Perspective (10 studiepoeng)
- GS23710: Geographical Information Systems (5 studiepoeng)
Personlig utvikling:
Jeg valgte å dra på utveksling for å bedre mine engelskkunnskaper både skriftlig og muntlig og for å ta fag som ikke tilbys på NMBU. Gjennom utveksling har jeg fått mer interesse for hvordan vi skal møte framtidige klimaendringer, og det har vært svært interessant å lære mer om dette. Jeg har blitt mer klar på hva jeg synes er mest interessant faglig sett. I tillegg har jeg fått mange venner rundt omkring i Europa.
Bolig:
Det var lett å skaffe bolig gjennom studentsamskipnaden til universitetet. Søknadsprosessen var ryddig og oversiktlig. Jeg valgte å bo i studentbolig som verken var det dyreste eller billigste alternativet (boligen het: Rosser). Boligen hadde eget bad, men jeg delte kjøkken og oppholdsrom med 7 andre studenter. Boligen kostet rundt 5000 kr i måneden. Kvaliteten på boligen var grei, utenom at denne boligen hadde mugg. Dette var typisk for denne boligtypen. Det var en fordel med eget bad med tanke på renhold. Samskipnaden var lett å få tak i og veldig behjelpelig hvis det skulle være noe. Studentskipnadens treningssenter er inkludert i leia, noe som var en stor bonus! Studentboligene ligger også svært nær universitetet og treningssenter (gangavstand på under 10 min), men en 20-30 minuttersgåtur ned til sentrum.
Om universitetet:
Administrasjonen på universitet var svært behjelpelig og lett å få tak i. Det var gode leseplasser på biblioteket, og en kunne velge å sitte på et mer stille område eller områder der samarbeid var tillat.
Det var lett å bli kjent med de andre utvekslingsstudentene på universitetet gjennom arrangementer Erasmus Student Network (ESN) avholdt. De holdt flere små arrangementer i byen. Dersom en ønsker å reise på lengre turer, bør en organisere på egenhånd. Studentmiljøet var svært godt, og det var mulig å være med i ulike foreninger om en ønsket det. Universitetet har mange likhetstrekk med NMBU på denne måten.
Tur til Breckon Beacon national park sammen med Aberystwyth hiking club til venstre, tur til Snowdonia national park til høyre.
Språkutvikling:
I Wales brukte de i hovedsak engelsk og veldig få snakket walisisk. For min del hadde jeg en stor språkutvikling underveis både muntlig og skriftlig. Dette ga mestringsfølelse, og det ble lettere med oppgaver og undervisning undervegs i semesteret.
Studentvisum:
Var ikke nødvendig å søke visum siden oppholdet i Storbritannia var under 6 måneder.
Er du fornøyd med
utvekslingsoppholdet ditt, og vil du anbefale andre studenter å gjøre det
samme?
Jeg er
veldig fornøyd med utvekslingsoppholdet og vil helt klart anbefale å reise til
Aberystwyth. Byen var veldig koselig plassert ved havet. Hvis man liker å gå
turer vil jeg også anbefale Wales, og det var ikke så langt til fine
naturområder. Selv om kollektivtransporten ikke alltid var alle tiders i Wales,
var det fullt mulig å dra på dagsturer og helgeturer rundt om i Wales. Den tre
ukers lange påskeferien var ypperlig til å reise rundt i Storbritannia!
Bilder fra Rossili Bay, Three
cliffs bay og Green bridge i Pembrokeshire national park
Var det vanskelig å få de emnene
du ønsket å ta?
Jeg fikk
alle emnene jeg ønsket meg.
Fikk du godkjent alle emnene dine da du kom hjem?
Har fått forhåndsgodkjent alle emnene foreløpig.
Er du fornøyd med den faglige
kvaliteten på universitetet?
Ja, det
vil jeg si.
Hvor langt rakk midlene du fikk fra Lånekassen/Erasmusstipend? Oppnådde du det
du ønsket ved å dra på utveksling?
Midlene fra Lånekassen og Erasmusstipendet til sammen rakk fint til det
daglige. Ønsker man å reise litt, kan det være en fordel å spare opp litt på
forhånd.
Jeg er veldig fornøyd med oppholdet og oppnådde det jeg ønsket!
Bare å ta kontakt hvis det er ønskelig med mer utfyllende informasjon
Yngvild Eggen Holm
Wales, Aberystwyth University, Geografi, klimaendringer, miljø, bachelor, master, By- og regionplanlegging
Comments
Post a Comment