Jeg valgte å bo i sentrum av København under mitt opphold, noe som også preget hvordan hverdagen ble lagt opp. Å bo i sentrum og studere ved DTU kan i stor grad sammenlignes med å bo i Oslo og studere på NMBU. Fra Vesterbro, hvor jeg bodde, tok det 40-50 min med kollektivt til universitetet. De fleste velger nok av denne grunn å bo på campus, sånn som i Ås. Etter tre år på NMBU og Ås-bobla var jeg nysgjerrig på å prøve noe nytt! Jeg var veldig ivrig etter litt endring og Københavns storbyliv var veldig forlokkende! Jeg ønsket heller å utforske byen København, enn å leve i studentbobla som jeg vanligvis lever i på Ås.
Hvis man velger å bo i sentrum vil jeg absolutt anbefale å velge fagene nøye, og vektlegge hvordan timeplanen din blir seende ut. For å tilbringe minst mulig tid på kollektiv trafikk frem og tilbake til skolen vil jeg anbefale å få flest mulig fag på færrest mulig dager. Jeg bodde i en leilighet med tre andre gutter som studerte ved CBS, som også ligger i sentrum. De dagene jeg ikke måtte inn til DTU valgte jeg ofte å dra til CBS og sitte der og jobbe. Et annet sted jeg kan anbefale å sitte og jobbe er Den Sorte Diamant i sentrum. Dette er et stort bibliotek med fantastisk plassering og veldig gode lesesaler.
Å bo i København er ganske dyrt, kan sammenlignes med Oslo, jeg betalte 5500DKK + strøm. Men heldigvis kan dette balanseres med særdeles billig tørstedrikk;) Det er også ganske stor konkurranse om boligene i sentrum, og jeg anbefaler på det sterkeste å begynne tidlig med å finne et sted å bo. Det finnes flere romdelings-apper/nettsider, men det jeg fant som den beste muligheten var å bruke Facebook-sidene «Nordmenn i København» og «Lejligheder, værelser til leje og utleje i KBH V. NV. Ø. N. S og K».
Som navnet tilsier er DTU veldig teknisk. Alle fag er veldig rettet mot caser man kan komme over i arbeidslivet, og det meste ble utført i form av simuleringer. DTU er helt klart mer glade i MATLAB enn NMBU, men alle fagene jeg hadde godtok også at man brukte Python. Fagene jeg hadde var Intelligent systems, Linear control design og Wind Turbine Technology and Aerodynamics. Alle fagene er lagt opp slik at 10 poengs fag har to firetimers blokker i uka, mens fem-poengs fagene har en firetimers blokk. Hver blokk består som regel av ca. to timer forelesning og to timer gruppearbeid/oppgaver. På denne måten får man gjort det meste av skolearbeidet rett etter forelesning, noe som gjør at man får ettermiddagene fri!
Min erfaring var at de på DTU i stor grad vektla rapporter og underveisvurderinger, og at gruppearbeid var noe de verdsatte høyt. De fagene jeg hadde var lagt opp sånn at rapportene og arbeidet underveis var ganske hardt, men når eksamen kom hadde man lært mye og eksamenen gikk veldig greit. Når det kommer til foreleserne jeg hadde, var kvaliteten noe varierende (Det samme var erfaringene til danskene som hadde studert der lenge). I Wind Turbine faget var foreleserne særdeles gode, men i de andre fagene var de litt ymse. Jeg meldte meg også opp i Deep Learning, men valgte å droppe dette da foreleseren sa i første time at dette faget kun besto av selvstudie. Min erfaring ble uansett at hvis man har gode medelever og jobber tett med disse har ikke kvalitetene på foreleserne så mye å si.
Alt i alt vil jeg virkelig anbefale utveksling til DTU! København by er alene grunn nok til å dra hit, men universitet er også fantastisk bra med veldig lærerike og virkelighetsorienterte fag, med studenter fra hele verden og masse interessante dansker!
Er du fornøyd med utvekslingsoppholdet ditt, og vil du anbefale andre studenter å gjøre det samme?
Jeg er veldig fornøyd med oppholdet, og vil absolutt anbefale alle som vurderer å ta et semester ved DTU!
Var det vanskelig å få de emnene du ønsket å ta?
Jeg hadde ingen problemer med å få plass på de emnene jeg ønsket, men grunnet fire-timers-blokkene var det begrenset hvilke kombinasjoner man kunne ha uten at timeplanen krasjet, så jeg måtte droppe noen av fagene jeg ønsket å ta.
Fikk du godkjent alle emnene dine da du kom hjem?
Jeg sendte nettopp inn emnene til endelig godkjenning, men jeg regner med de blir godkjent da de var forhåndsgodkjent.
Er du fornøyd med den faglige kvaliteten på universitetet?
Den faglige kvaliteten på universitetet og studentene var veldig høy, og jeg er veldig fornøyd med den.
Hvor langt rakk midlene du fikk fra Lånekassen/Erasmusstipend? Oppnådde du det du ønsket ved å dra på utveksling?
Midlene rakk et stykke på veien, men jeg hadde også spart opp penger for å kunne gjøre alt jeg hadde lyst til under oppholdet. Jeg endte fortsatt med å bruke mer penger enn jeg hadde trodd jeg skulle, men fikk gjort det jeg ville.
«Stikkord: Danmark, DTU, Teknologi, Master Miljøfysikk og fornybar energi»
Comments
Post a Comment