Emner:
Emnene jeg tok var; Aquaculture Genetics (I002795), Bioinformatics (I002610), Industrial Biotechnology (I002612), Interphase Processes of Host-associated Micro-organism (I002623), Microbiomics (I002614).
Universitetet i Ghent bruker også semster som NMBU men semesteret er "forskjøvet" så man starter med fag i slutten av september og helt frem til starten av januar. Derfor må du påregne arbeid i juleferien. I de kursene jeg deltok i, ble det kommunisert på engelsk.
Min personlige erfaring ved å studere på universitetet i Ghent er at det er litt vanskeligere enn på NMBU. Men det er overkommelig så lenge man er flink til å jobbe jevnt utover hele semesteret og deltar i så mange forelesninger som mulig. For å bestå emnene må du oppnå 10/20 poeng. Foreleserne er ofte veldig hjelpsomme hvis de ser at du er en av de som aktivt deltar i timene, men om du skipper mange forelesninger, så blir det fort lagt merke til, og noen forelesere kan bli mindre villig til å hjelpe deg dersom du står fast med oppgaver eller annet faglig.
I002610 er ett fag jeg anbefaler på det sterkeste, foreleseren er Wim Van Criekinge, han har masse erfaring fra å lede og jobbe i flere bedrifter samt å forelese, han blir leid inn fra USA kun for å forelese i Ghent. En ekstremt klok og vis mann med bein i nesa og som samtidig forstår mennesker og får deg til å føle deg smart. En veldig interessant foreleser å høre på og som kan mye! Anbefaler på det sterkeste å ta dette kurset uavhengig om det er ett kurs du må ta eller ikke. Vurderingen i kurset er delt inn i en skriftlig og muntlig del.
Aquaculture Genetics (I002795) er ett kurs jeg anbefaler, vurderingen i kurset er satt opp slik at du må delta på lab og levere en lab rapport som gir deg alene 5/20 poeng, en hjemmeoppgave som gir deg 2/20 poeng og til slutt skriftlig eksamen som kan totalt gi deg 13/20 poeng. Dermed er det viktig å gjøre en innsats på rapporten og hjemmeoppgaven. Foreleseren er veldig hyggelig og behjelpelig, han går gjennom relevante oppgaver mot eksamen og forbereder deg godt.
Industrial Biotechnology (I002612) er rake motsetningen – ett fag jeg vil på sterkeste fraråde å ta. Hold deg langt unna dette emnet. Foreleseren viser liten eller ingen interesse i å hjelpe deg med noe som helst, og er veldig høy på seg selv. På muntlig eksamen var foreleseren(sensor) ekstremt ufin og frekk mot mange studenter, det har blitt rapportert om at han sier ting som at: «my grandmother can do this better than you», «This is the worst I have seen». I tillegg føler du deg ikke velkommen i lokalet der du må avlegge muntlig eksamen, og sensor bruker en ekstremt nedlatende tone. Jeg og min andre norske klassekamerat opplevde dette. Deltok i alle forelesninger og leste boka hans flere ganger, men tydeligvis var ikke det godt nok. Emnet er bortkastet frustrasjon og tid, finn på noe annet.
Interphase Processes of Host-associated Micro-organism (I002623) er et nokså godt kurs, fått ett bra inntrykk av foreleserne, men det var for min del litt tørt å lytte på i undervisningene. Viktig å få i seg en god kopp kaffe før timen begynner. Er et kurs jeg vil anbefale å ta, men opplevde at jeg måtte bite tennene sammen i undervisningen for å holde fokus. Vurderingen i kurset er delt opp i en gruppeoppgave med programmering i R studio og muntlig eksamen. R studio delen er veldig vanskelig dersom du ikke har noen som helst erfaring med dette, bruk god tid på å bli kjent med R i semesteret.
Microbiomics (I002614) Er også et interessant kurs å ta, har fått ett godt inntrykk av foreleserne. Vurderingen i kurset er delt opp i en case oppgave med presentasjon i gruppe som gir 8/20 poeng og til slutt en muntlig eksamen 12/20 poeng.
Personlig utvikling:
Jeg valgte hovedsakelig å dra på utveksling for å oppleve verden, reise rundt , møte nye mennesker, lære språk på en måte som man ikke får gjort i ett klasserom, og personlig egenutvikling. Reiste også for å bestå kurs som er relevant for min utdannelse, men også for å utvikle mine sosiale ferdigheter, og møte nye mennesker fra verden rundt
Det jeg har fått mest ut av fra oppholdet i Belgia er markant utvikling av mine engelskkunnskaper, og generell erfaring om mennesker fra verden rundt og i tillegg reising.
Bolig:
Å finne bolig i Ghent, var veldig vanskelig, mulig det hadde noe å gjøre med at restriksjonene tilknyttet pandemien nylig ble avviklet. Måtte bo en halvtime unna med tog i en by som heter Brugge, flott by.
Universitetet:
Universitetet og campus er stort og spredt over et stort område. Ulempen er at fakultetene er spredt over store avstander på mange kilometer, og forelesningene kan foregå mange km utenfor ditt campus område, utenom det, er det lett å orientere seg rundt omkring og det er skilting overalt slik at orientering er ingen problem inne på campus. Campus har ikke mange leseplasser, og det er ofte vanskelig å finne seg en plass. Du må reise langt for å finne designerte leseplasser. Den generelle infrastrukturen, er helt greit med tanke på toaletter, ventilasjon, og klasserom.
Språkutvikling:
Språkutviklingen opplevde jeg som veldig positiv. Følte meg mye mer selvsikker i språket etter endt utveksling. All undervisning foregår på engelsk i de overnevnte fagene. Belgiske studenter er veldig flinke på engelsk, noe som innebærer at å kommunisere på engelsk er ingen problem.
Papirarbeid:
Det er mye papirarbeid frem -og tilbake, mye som må gøres klart, og det må settes av timer og dager for å få fullført alt av papirarbeid. Plutselig kommer det enda mer papirarbeid og signeringer, mailer osv. Det er noe av det jeg minst imponert over ved hele kooridineringen av Erasmus oppholdet mellom universitetene.
Andre nyttige tips
Bor du i Ghent, vil jeg anbefale å skaffe deg en sykkel. Da kommer du deg mye raskere fra A til B.
Er du fornøyd med utvekslingsoppholdet ditt, og vil du anbefale andre studenter å gjøre det samme?
Var det vanskelig å få de emnene du ønsket å ta?
Fikk du godkjent alle emnene dine da du kom hjem?
Er du fornøyd med den faglige kvaliteten på universitetet?
Hvor langt rakk midlene du fikk fra Lånekassen/Erasmusstipend?
Midlene jeg mottok fra Lånekassen og Erasmusstipendet var tilstrekkelige til å leve komfortabelt i tillegg til å kunne delta på aktiviteter og reise.
Oppnådde du det du ønsket ved å dra på utveksling?
Ja, det gjorde jeg.
Stikkord: Belgia, Ghent university, environmental science, master, by- og regionplanlegging
Comments
Post a Comment